flipp

Stian Carstensens FLIPP

Tidenes merkeligste, morsomste og mest uklassifiserbare tingingsverk ble levert av Stian Carstensen til 40-års jubileet for VossaJazz.Erling Wicklund
Indisk sitar, Hawaii-gitar, afro- og balkanrytmer, asiatisk ekstase og ellevill bluegrass er bare noen av elementene man kunne spore, ved siden av engelsk renessanse og tysk barokkmusikk. En herlig mix hvor Stian Carstensen eksellerte på trekkspill, gitarer, banjo, trommer og med plystring og sang – heftig fulgt opp av allsang fra publikum.

Utfordringer
Bare besetningen sier sitt om mangfoldet: Felejazzvirtuos Ola Kvernberg og Kringkastingsorkstrets førstefiolinist Atle Sponberg stortrivdes med å utfordre hverandre, cellist Mats Rondin og harpist Sidsel Walstad fulgte varmt opp, Torbjørn Dyrud var like hjemme på cembalo som på el-piano og i bunnen kokte Finn Guttormsens elbass og Jarle Vespestads trommer.

Absurditeter
Og innimellom fikk vi de mest absurde leksjoner og introduksjoner fra orkesterleder Carstensen – om «brådiktning», sentralstimulansenes gleder og musikklivet på Eidsvoll som overgår det meste…

skrevet av Erling Wicklund, NRK.